« : Ağustos 17, 2010, 02:08:59 ÖÖ » |
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
Başarı: 1267
|
Öğretim yılının ilk mantık dersine oldukça yaşlıca bir profesör gelecekmiş. Nihayet, ilk mantık dersi başlamış. Öğrencilerden biri söz hakkı isteyerek: Sayın Profesör, mantık bize ne öğretir? Lütfen her şeyden önce bunu anlatır mısınız ricasında bulunmuş.
Profesör, kendisine merak ve şüpheyle bakan talebelerine: Mantık dersinin insanların düşüncesin yaptığı etkiyi açıklamak biraz güçtür. Onun için bunu sizlere bir örnekle açıklamak istiyorum. Farzedin ki, maden ocağından iki insan çıkıyor: birisinin üzeri tertemiz, diğerininki ise kömür karası içinde… Bunlardan hangisinin yıkanması lazımdır?
Öğrenciler, hiç tereddüt etmeden: Elbette ki, kirlisi yıkanmalıdır diye cevap vermişler. Bunun üzerine profesör, tebessüm etmiş:
İşte evlatlarım, mantık bu soruya cevap vermeden önce şu soruyu sorar: Nasıl olur da bir maden ocağından çıkan iki kişiden birinin üzeri tertemiz iken diğerininki kirli olabiliyor?
|
|
|
|
|
|
Bırak... Sorma... Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın Aşk de... Nefret de... Ne dersen de... Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini Bırak sözcüklerin kafası karışmasın... Bir kelimeye... Bir dizeye... Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
|
|
|
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2010, 01:48:29 ÖÖ » |
SiRiN_GoZLeR42
TuTQu Bağımlısı

Başarı: 1
|
güzel kuzen tuttum  sağol kuzen emegen sağlık
|
|
|
|
|
|
aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk
|
|
|
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2010, 02:09:09 ÖÖ » |
Kardelen20
Moderator
TuTQu Bitanesi
Başarı: 50
Olmuyorsa , zorlamayacaksın!...
|
ben anlamadım simdi kirlisi mi yıkanmalı temiz mi  hic sevmiyom mantığı okulda da dersini sevmezdim 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2010, 12:37:57 ÖÖ » |
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
|
Burda aslında yıkanması gerekende çok anlatılmak istenen iki kişiden biri nasıl oluyorda maden ocağından temiz çıkabiliyor Yani mantık olarak ilk akla bu gelmelidir demek istiyor 
|
|
|
|
|
|
Bırak... Sorma... Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın Aşk de... Nefret de... Ne dersen de... Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini Bırak sözcüklerin kafası karışmasın... Bir kelimeye... Bir dizeye... Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
|
|
|
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2010, 12:17:11 ÖÖ » |
SiRiN_GoZLeR42
TuTQu Bağımlısı

|
kanki maden ocagından cıkarkene o temiz olan arkadas camasır makinesine girrmiş cıkmıs ondan temiz kalmıs ve cıkmıs ötekiside pasaklı yıkanmadan cıkmıs.....  evet kuzen bende öle düşündüm katılıyom sana
|
|
|
|
|
|
aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk aŞk
|
|
|
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2010, 02:16:12 ÖS » |
Kardelen20
Moderator
TuTQu Bitanesi
|
kanki maden ocagından cıkarkene o temiz olan arkadas camasır makinesine girrmiş cıkmıs ondan temiz kalmıs ve cıkmıs ötekiside pasaklı yıkanmadan cıkmıs.....  evet kuzen bende öle düşündüm katılıyom sana kanki anladım tamam 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2010, 03:52:51 ÖS » |
SiRiN_GoZLeR42
TuTQu Bağımlısı

|
benimkisi daha acıkalayıcı oldu demi kanki kendimi piskolok gibin hissettim şimdi  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2010, 10:33:42 ÖS » |
Kardelen20
Moderator
TuTQu Bitanesi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2010, 03:37:40 ÖÖ » |
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
|
Ne güzel herkes mantığı bulmuş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2010, 11:07:18 ÖS » |
Kardelen20
Moderator
TuTQu Bitanesi
|
hea adaşım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|